top of page
Pillen

WEBINARS

Online webinar Rouw om Verlies van Gezondheid in de context van Opiaatgebruik
Na de zomer, 2024, datum wordt nog bekend gemaakt; inschrijven is al mogelijk!

Janet Hulsman tijdens een boswandeling

Door pijn raak je heel veel kwijt: werk, sociale contacten, leuke dingen in je leven. Dat kan een gevoel van rouw met zich meebrengen. Rouw is een normale, natuurlijke reactie op een verlies.

Opiaatgebruik kan de problemen versterken. Als je merkt dat je afhankelijk bent geworden van de medicatie kan dat een gevoel van schaamte met zich meebrengen. Misschien is je leven gaat draaien om het gebruik. Terwijl je daar zelf nooit voor gekozen hebt.                                                                          

Opiaten hebben vele bijwerkingen. Onder andere verdoving en versuffing. Dit kan het lastig maken om af te bouwen, want tijdens de afbouw kun je – naast de ontwenningsverschijnselen - ook last krijgen van emoties die je eerder niet meer zo voelde. Allerlei verliezen in je leven kunnen ineens weer extra pijnlijk worden. Er is dan sprake van uitgesteld rouw.
 

                                Hoe kun je omgaan

                                                            met al deze zaken...?

Na de zomer 2024 organiseert Belangenorganisatie Opiaten Afbouwen een online webinar over dit onderwerp met Janet Hulsman. Zij is werkzaam als behandelaar bij Novadic-Kentron en heeft o.a. een tweejarige post-HBO opleiding verlies- en rouwbegeleiding gevolgd.

Tijdens het webinar wordt ook een poll gehouden: vragen waarop je kunt reageren via de chatfunctie. Zelf kom je op geen enkel moment in beeld.

Deelnemen is heel makkelijk. Je schrijft je in en vervolgens ontvang je een link via de email. Wanneer je daarop klikt, kom je vanzelf in het webinar.

Het webinar wordt gehouden op Zoom, maar je hoeft geen Zoom op je telefoon of computer te hebben om mee te doen.
 

Deelname is gratis voor leden van de Belangenorganisatie Opiaten Afbouwen. Niet-leden vragen wij een donatie van 10 euro.


Het lidmaatschap van de Belangenorganisatie is gratis. Je kunt je via het aanmeldformulier voor het webinar tegelijkertijd aanmelden als lid. Je kunt ook aangeven dat je liever een donatie doet.

Aanmelden doe je door het onderstaande formulier in te vullen. 
 

Datum webinar:wordt nog bekend gemaakt, je kunt je nu alvast inschrijven.

Tijd: 19.00 uur

Eind: 20.00 uur

LogoBelangenorganisatie Opiaten Afbouen

INSCHRIJVING Online Webinar 
Rouw om Verlies van Gezondheid in de Context van Opiaatgebruik

Wil je tegelijkertijd met je inschrijving voor het webinar gratis lid worden van Belangenorganisatie Opiaten Afbouwen?

Bedankt voor je inschrijving. Je krijgt via de mail een bevestiging van je aanmelding. Enkele dagen voor het webinar krijg je de inloglink toegestuurd.

Als je hebt aangevinkt dat je gratis lid wilt worden ontvang je een tweede mail; via de link kun je het lidmaatschapsformulier

invullen.

bottom of page