top of page

Waar kun je terecht bij chronische pijn in combinatie met een opiaatverslaving?

De reguliere verslavingszorg is niet gespecialiseerd in het behandelen van een medicijnverslaving in combinatie met opiaatgebruik en biedt ook geen ondersteuning op het gebied van pijnbeheersing.

Deze specialisatie wordt momenteel alleen aangeboden door de onderstaande instellingen. Zij bieden een behandeling van opiaatverslaving in combinatie met chronische pijn. Het is te hopen dat er in de toekomst meer instellingen dit zullen aanbieden. Bekijk de lijst hieronder.

Voor behandeling is altijd een doorverwijzing van een arts nodig.

PIJN 626bf6_a8c5e0dfcb0b4f3d9e3ed5ad59e12efe~mv2.jpg

GRONINGEN
Trans Care

Transcare is gespecialiseerd in de behandeling van chronische pijn. Mensen met opioïden afhankelijkheid horen wat Transcare betreft niet in de verslavingszorg thuis, maar juist in een behandelsetting waar aandacht is voor zowel het pijnprobleem als het afbouwen van opiaten. Transcare heeft daarvoor een speciaal afbouwprogramma ontwikkeld.

Transcare biedt uitsluitend ambulante behandeling aan. 
Soms kan, na een intake, de behandeling ‘op afstand’ worden gegeven via online consults.

www.transcare.nl
https://www.transcare.nl/behandeling/opioide-afbouw/

 

 

GRONINGEN, FRIESLAND, DRENTHE
VNN Heerenveen
 

Mensen die wonen in Groningen, Friesland en Drenthe en in zorg zijn bij VNN kunnen indien nodig  verwezen worden naar de kliniek VNN Heerenveen. Het afbouwen van opiaten is een aandachtsgebied.

Zie www.vnn.nl/hulp/zorg-bij-verslaving/behandeling-een-kliniek/bolsterburen

Deze informatie wordt binnenkort aangevuld.


NOORD-BRABANT
Novadic Kentron
 

Als je in Brabant woont kun je terecht bij alle vestigingen van Novadic Kentron voor de behandeling Aanhoudende Pijn en Medicijnverslaving. Met bijzondere indicatie zijn ook cliënten van buiten Brabant welkom.

Novadic Kentron is één van de koplopers op het gebied van behandeling van opiaatgebruik en pijn in Nederland. Novadic Kentron is een van de weinige instellingen voor verslavingszorg in ons land die gebruik maken van de micro-inductiemethode. 

Bekijk de folder van Novadic Kentron: Behandeling van aanhoudende pijn en gebruik van medicijnen of middelen 
 

Lees een interview met Katinka Damen over de behandelfilosofie van Novadic Kentron.
 


ZUID HOLLAND
Antes
 

Als je woont in de regio Rotterdam Rijnmond, de Drechtsteden, Zuid-Hollandse eilanden en Nieuwe Waterweg Noord kun je terecht bij Antes Zorg voor een opname of een ambulante behandeling. Antes is een van de weinige instellingen voor verslavingszorg die gebruik maken van de micro-inductiemethode. 

Antes is gespecialiseerd in verslaving én psychiatrie. Bij de behandeling van verslaving wordt ook gekeken naar psychische klachten. 

Pijn is ook een aandac
htsgebied: Antes heeft beschikking over een pijnspecialist en werkt samen met pijnartsen uit het Erasmus Medisch Centrum.

Mocht je ons attent willen maken op andere instellingen die een soortgelijke behandeling bieden, dan horen wij het graag.

Mail naar:
contact@opiaten afbouwen.nl

bottom of page