Carol Vlugt
Hallo!

 

Mijn naam is Carol Vlugt en ik ben de initiatiefnemer van Opiaten Afbouwen. Zelf heb ik aan den lijve ondervonden hoe zwaar het is om te stoppen met opiaten, in mijn geval Fentanyl.

Voor mij was het afbouwen van Fentanyl het ergste wat ik ooit in mijn leven heb meegemaakt. 

Het verhaal achter Opiaten Afbouwen

Achteraf gezien had mij veel afbouw-ellende bespaard kunnen blijven als ik de juiste informatie had gehad. Door het ontbreken daarvan is mijn afbouwproces onnodig zwaar geweest en veel langer dan noodzakelijk.

 

Tijdens het afbouwen merkte ik dat mijn huisarts niet over de juiste kennis beschikte om mij te begeleiden. Ze raadde mij aan  om 'op gevoel' te minderen en daarbij 'rustig aan' te doen. Een afbouwschema kreeg ik niet,  ook geen instructies over 'hoeveel omlaag' en 'hoe vaak'. Geen aanvullende informatie of tips. Eerst dacht ik, ach, dat gaat mij wel lukken. Maar het viel verschrikkelijk tegen. 

Op internet vond ik weinig informatie over afbouwen en al helemaal geen praktische informatie voor de patiënt. Wat ik tegenkwam was vooral bedoeld voor artsen, bovendien heel summier en totaal versnipperd. Ik kon er niks mee. 

Het resultaat was een rommelig, langdurig, zeer akelig afbouwproces. Van lieverlee werd mij ook duidelijk dat ik niet de enige ben die iets dergelijks heeft meegemaakt.

 

Zo ontstond bij mij het idee voor Opiaten Afbouwen: een website met alle informatie die ik zelf zo ontzettend gemist heb, waar anderen hun voordeel mee kunnen doen. 

Het kan beter, het MOET beter!

Er kan veel verbeterd worden aan de begeleiding van mensen die stoppen met opiaten. Opiaten Afbouwen wil graag bijdragen aan een goede ondersteuning voor afbouwers; dat doen wij door:

 

  • Het bieden van praktische informatie over de problemen die je kunt tegenkomen wanneer je gaat stoppen met opiaten.

  • Het bieden van een luisterend oor, steun en tips aan mensen die problemen tegenkomen tijdens hun afbouwtraject.

 

Naast deze website heeft Opiaten Afbouwen twee Facebookpagina's.  Een openbare pagina voor nieuws en discussiepunten en een besloten pagina voor mensen die hun verhaal kwijt willen en in contact willen komen met lotgenoten.

Opiaten Afbouwen doet er alles aan om ervoor te zorgen dat de informatie op deze website correct en actueel is. Wij doen dit met liefde, zorg en aandacht.

Wij zijn geen artsen, maar ervaringsdeskundigen. De problematiek rond het afbouwen van opiaten kennen wij uit eigen ervaring.

 

Vanuit die achtergrond zet Opiaten Stoppen zich in om mensen te informeren en ondersteunen tijdens hun afbouwtraject.

 

  Carol 

Bedankt...!

Heel veel dank aan Niek Juurlink, voor alle technische hulp, deskundigheid en enthousiasme.
Hartelijk bedankt ook Ruud, Jan Willem, Hans, Marion, Jolanda, Rosa, Gerda, Nathalie, Annemieke en Carola voor hun bijdragen, steun, hulp, liefdevolle aandacht en geduld tijdens het maken en realiseren van deze website.