top of page
GettyImages-511326104_edited_edited_edited.png

DOSSIER
Opiaten Afbouwen in Nederland
 

Belangenorganisatie Opiaten Afbouwen werkt aan een dossier met verhalen van mensen die in de praktijk hebben ervaren hoe fout het kan gaan met de begeleiding van een afbouwtraject voor opiaten.

Dit dossier brengen wij onder de aandacht van de makers van het zorgbeleid rondom opiaten in Nederland, artsenvereniging en deskundigen. Wij benadrukken dat het beleid rondom het afbouwen van opiaten verbeterd moet worden. Er gaat te veel verkeerd en patiënten zijn altijd de dupe. 
 

  • Er zijn huisartsen die abrupt stoppen hun patiënten opiaten voor te schrijven, soms na jaren lang gebruik en hun patiënten willens en weten dwingen (zo goed als) cold turkey te stoppen.
     

  • Er zijn huisartsen die hun patiënten  uitmaken voor junk, terwijl de verslaving van hun patiënten is veroorzaakt en gefaciliteerd door henzelf of door collega's , door te lang te veel opiaten voor te schrijven.
     

  • En zo is er helaas nog veel meer...

Dossier
DOSSIER Opiaten Afbouwen in Nederland
Stigmatisering, gebrek aan kennis, nodeloze wreedheid, gebrek aan respect
Dit dossier wordt regelmatig aangevuld. Op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief

Onderzoek naar het Afbouwen van Opiaten in Nederland

Om de verhalen uit ons dossier met cijfermateriaal te ondersteunen (en vice versa) doet Belangenorganisatie Opiaten Afbouwen onderzoek naar de ervaringen van mensen die onder begeleiding van de huisarts, apotheek, pijnarts of verslavingszorg zijn gestopt met oxycodon, fentanyl, morfine of tramadol.

Vanzelfsprekend gaat de uitslag van dit onderzoek mee wanneer wij de makers van het zorgbeleid rondom opiaten in Nederland, artsenvereniging en andere deskundigen gaan benaderen.


Ben jij ervaringsdeskundige en wil jij (anoniem) onze vragenlijst  invullen?  Het kost je niet veel tijd. 
 

Logo Belangenorganisatie OPIATEN AFBOUWEN

Bekijk hieronder de uitslag van de eerste onderzoeksronde.

roberto-sorin-RS0-h_pyByk-unsplash_edited.jpg
Lid worden van Belangenorganisatie Opiaten Afbouwen

Door lid te worden van Belangenorganisatie Opiaten Afbouwen geef je honderdduizenden mensen die nu en in de toekomst in Nederland opiaten afbouwen de kans op een beter, veiliger en menswaardiger afbouwtraject. Lid worden is in één minuut gebeurd!

 

Lidmaatschap is gratis en anoniem: je naam komt niet op een openbare ledenlijst.

Meer lezen over Belangenorganisatie Opiaten Afbouwen

bottom of page