top of page
  • Carol Vlugt

Intercollegiaal overleg met een verslavingsarts

Bij Belangenorganisatie Opiaten Afbouwen horen we vaak over huisartsen die niet goed weten hoe ze een patiënt moeten begeleiden bij het gebruiken of afbouwen van 0p!@ten. Daarvoor is een oplossing, namelijk een intercollegiaal consult, advies, overleg met een verslavingsarts.

Jouw huisarts kan de verslavingsarts advies vragen over het voorschrijven en afbouwen van opiaten en overleggen wat voor jou de beste behandeling is. In sommige gevallen kan de andere arts ook meehelpen met de behandeling.

 

Een intercollegiaal consult is heel gebruikelijk. Stel dat iemand een hartaandoening heeft, dan wordt er bijvoorbeeld een intercollegiaal consult aangevraagd met hartspecialist. Ditzelfde geldt voor verslavingsartsen.

 

Je kunt je arts verzoeken om zo’n consult te vragen, bijvoorbeeld met een verslavingsarts van een verslavingskliniek in de buurt.

 

Een verslavingsarts heeft een studie van zes jaar achter de rug en weet alles over het voorschrijven en afbouwen van opiaten.

 

Een verslavingsarts kan een behandeladvies te geven dat helemaal past bij jouw situatie en jouw arts zo nodig begeleiden bij de behandeling. Doe hier je voordeel mee!


Maar: als je huisarts hier niet voor openstaat....? Wat doe je dan? Ga naar: https://www.opiatenafbouwen.nl/post/als-je-huisarts-niet-openstaat-voor-intercollegiaal-overleg


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page